Tutustu

Discover everything about caviar, the history, the taste and how to enjoy the right way!

Mieliteon historia

Aiemmin vain kuninkaallisille varattua kaviaaria on pitkään pidetty "jumalten ruokana". Kuinka kaviaari sai maineensa? Mitä Kaspianmeren sampikannoille tapahtui neuvostoajan lopulla? MUINAISET SIVILISAATIOT Monet myytit ja legendat liittyvät kaviaariin. Kreikkalaisen filosofin Aristoteleen merkintöjen mukaan kaviaaria ja sampia tarjottiin kreikkalaisissa juhlissa trumpettien...

Jatka lukemista

Maisteluopas

On aina erityisen jännittävää, kun tulee hetki juhlia erinomaisella kaviaarilla. Tämä on opas kaikkeen mitä sinun tulee tietää ennen kuin tilaat kaviaaria seuraavalla lounaallasi tai tarjoilet sitä illallisella. Sammen kaviaarityypit Oscietra on kaviaarin asiantuntijoiden valinta. Venäjän sammesta ( Acipenser gueldenstadtii...

Jatka lukemista

Laadun määrittäminen

Jos sinulla on hyvä maku, tiedät jo, että kaviaari on erityinen herkku. Luultavasti arvostat myös sen ylevää makua ja laatua. Tullaksesi todelliseksi asiantuntijaksi sinun täytyy kuitenkin oppia hieman kaviaarin luokittelusta. Näin kaviaarin huippuasiantuntijat ja -kokit maailmassa arvioivat kaviaarin laatua. Mätimunien...

Jatka lukemista

Kaviaarin teko

Kaviaarin tekeminen on taidetta. Se perustuu perinteisiin käytäntöihin, joita on jaettu monien käsityöläisten sukupolvien kautta. Se on hienovaraisesti käsin tehty, mätirakeiden lujuuden, rakenteen ja eheyden säilyttäen. Laatu varmistetaan elintarvikkeiden turvallisuutta koskevien lakien ja tiiviisti valvotun CITES-ohjelman tiukalla noudattamisella. Kaviaaria käsitellään...

Jatka lukemista

CITES-sertifiointi

CITES (yleissopimus luonnonvaraisen eläimistön ja kasviston uhanalaisten lajien kansainvälisestä kaupasta) on luonnonvaraisten eläinten ja kasvien yksilöiden kansainväliseen kauppaan osallistuvien hallitusten välinen kansainvälinen sopimus, jonka tavoitteena on suojella uhanalaisten lajien etuja. Kaikissa aidoissa sammesta valmistetuista kaviaarituotteissa on oltava CITES-koodi kunkin rasian...

Jatka lukemista