VALMISTUS
1. Valmistele kurkut:
- Pese ja kuivaa kurkku huolellisesti. Leikkaa päät.
- Leikkaa kurkku noin 4–5 cm korkeiksi tikuiksi. Poista osa ytimestä varovasti teelusikalla tai veitsellä luodaksesi "kuppeja" täytteelle. Varo leikkaamasta kokonaan läpi, jotta pohja pysyy ehjänä.
2. Valmista täyte:
- Sekoita kulhossa smetana (tai mascarpone) sitruunamehun kanssa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Jos käytät mascarponea, voit lisätä hieman kermaa tasaisemman koostumuksen saamiseksi.
- Kääntele taimenkaviaari varovasti sekoittaen, jotta kaviaari pysyy ehjänä.
3. Täytä kurkut:
- Täytä kurkkukupit varovasti teelusikalla tai pussilla smetana (tai mascarpone) ja kaviaariseoksella.
4. Koristele ruoka:
- Ripottele päälle tuoreita yrttejä (tilliä, persiljaa tai vihreää sipulia).
- Saat tyylikkään vaikutelman lisäämällä muutama tippa oliiviöljyä tai sitruunamehua.
5. Tarjoilu:
- Asettele kurkkutangot salaatinlehdillä tai yrteillä koristellulle tarjoiluvadille. Tarjoile jäähdytettynä.
Huomioitavaa:
- Saat täyteläisemmän maun lisäämällä täytteeseen hienonnettua tilliä tai kapriksia.
- Jos kurkku on liian vetistä, taputtele sitä varovasti leikkaamisen jälkeen talouspaperilla.
Nauti ateriastasi!