Savustettu sampi ja peruna-frittata

Attilus-resepti

AINESOSAT

1 annos

Kananmunaa3
Kuohukermaa2 rkl
Raastettua parmesaania10 g
Oliiviöljyä1 rkl
Voita2 rkl
Keitettyjä uusia perunoita viipaleina100 g
Savusampea50 g
Kevätsipuli viipaleina1
Pieni nippu tilliä
Pieni nippu persiljaa
Punasipulia hienonnettuna½
Keskikokoinen suolakurkku kuutioina1
Piimää2 rkl
Piparjuurta1 tl
Suolaa ja pippuria maun mukaan

VALMISTUS

1. Vatkaa munat, kerma ja parmesaani pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita piimä ja piparjuuri pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna grilli kuumaksi.

4. Kuumenna ja sulata öljy ja voi keskilämmöllä pienessä tarttumattomassa paistinpannussa. Kun voi alkaa vaahdota, lisää munaseos ja sekoita muutaman kerran. Ripottele uusien perunoiden, sammen ja kevätsipulien päälle.

5. Aseta grillin alle, kunnes munat ovat juuri jähmettyneet, poista sitten ja anna jäähtyä hieman.

6. Juuri ennen tarjoilua, sirottele päälle yrtit, punasipuli ja suolakurkku. Lopuksi lorauta päälle piimäkastike.