Paahdetut kampasimpukat kaviaarilla

Attilus-resepti

AINESOSAT

4 annosta

Maitoa100 ml
Kuohukermaa100 ml
Vettä50 ml
Pieni kukkakaali, nupuiksi leikattuna1
Voita1 rkl
Suolaa ja pippuria
Oliiviöljyä2 rkl
Viipaloitua verimakkaraa200 g
Kampasimpukkaa, mäti poistettu12 isoa
Kaviaaria50 g
Pieniä salaatinlehtiä100 g
Ekstra-neitsytrypsiöljyä päälle kaadettavaksi1 rkl

VALMISTUS

1. Kuumenna maito, kerma ja vesi keskikokoisella pannulla, lisää kukkakaali ja kypsennä keskilämmöllä kansi päällä, kunnes kukkakaali on pehmeää, noin 8–10 minuuttia.

2. Sekoita kukkakaali ja voi tehosekoittimessa, kunnes seos on hyvin sileää. Poista ja laita pieneen kattilaan, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna oliiviöljy isossa tarttumattomassa paistinpannussa, kypsennä verimakkaroita kaksi minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes ne ovat rapeita. Poista pannusta ja valuta talouspaperilla.

4. Lisää lämpöä ja ruskista kampasimpukoita molemmin puolin minuutin ajan. Ota pois pannusta ja valuta talouspaperilla.

5. Lämmitä kukkakaalipyree, annostele neljälle lämpimälle lautaselle, täydennä kampasimpukoilla, verimakkaralla, kaviaarilla ja pienillä salaatinlehdillä. Ripottele päälle rypsiöljyä ja tarjoile.