VALMISTUS
1. Valmista kampasimpukat:
- Jos kampasimpukat ovat kuorissa, erota liha varovasti kuorista, huuhtele ja taputtele kuivaksi. Jos kampasimpukat on jo puhdistettu, huuhtele ne.
- Kuumenna uuni 200 °C:seen.
- Voitele kampasimpukat oliiviöljyllä, mausta suolalla, pippurilla, lisää jauhettu valkosipuli (valinnainen) ja lorauta sitruunamehua.
- Aseta kampasimpukat uunipellille (tai 8 minuutiksi) ja paista uunipellille 8 minuuttia. Varo kypsentämästä liikaa, jotta kampasimpukat pysyvät pehmeinä.
2. Valmista perunamuusi:
- Kuori perunat, leikkaa ne kuutioiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (noin 15-20 minuuttia).
- Valuta vesi, lisää voi ja maito. Muussaa perunat tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
3. Valmista kermainen juustokastike:
- Sulata voi pienessä kattilassa, lisää jauhot ja keitä 1-2 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
- Kaada kerma vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen, jotta vältytään kokkareista.
- Lisää juustoraaste sekoittaen, kunnes se on täysin sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja poista sitten lämmöltä.
4. Kokoa astia:
- Laita annos perunamuusia tarjoilulautasille.
- Asettele paistetut kampasimpukat (kuoret tai ilman) perunoiden viereen.
- Valuta kampasimpukat kermaisella juustokastikkeella.
- Päälle lohi- tai taimenkaviaaria.- Koristekasvit.
5. Tarjoilu:
- Tarjoile ruoka heti lämpimänä. Voit myös koristella sitruunaviipaleilla lisäsäteen saamiseksi.
Huomioitavaa:
- Saat täyteläisemmän maun lisäämällä kastikkeeseen tilkka valkoviiniä tai valkosipulia.
- Jos käytät kampasimpukoita kuorissa, tarjoile ne suoraan kuorissa saadaksesi vaikuttavan esityksen.
Nauti ateriastasi!