Lohi- tai taimenkaviaari sienilakkien päällä smetanalla tai mascarponella

Attilus-resepti

AINESOSAT

4 annokselle

Isot sienet 12
Lohen tai taimenen kaviaari 100 g
Smetana tai mascarpone 100 g
Sitruunamehu 1 tl
Tuoreet yrtit (tilli, persilja) koristeeksi
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Oliiviöljy (valinnainen, voitelemiseen)

 

VALMISTUS

1. Valmistele sienenhatut:
- Puhdista sienet huuhtelemalla ne varovasti juoksevan veden alla. Taputtele ne kuiviksi talouspaperilla poistaaksesi ylimääräinen kosteus.
- Erota korkit varovasti varresta. Varsia voidaan käyttää muihin ruokiin (esim. keittoon tai kastikkeisiin).
- Jos korkit ovat liian syvät, kaavi pieni osa hedelmälihasta, jotta täytteelle jää enemmän tilaa.
- Tee lisävalmisteluksi liuos sekoittamalla 1 litra vettä 1 rkl etikkaa tai sitruunamehua. Liota sienikorkkeja liuoksessa 2–3 minuuttia, huuhtele sitten juoksevan veden alla ja kuivaa.

2. Korkkien käsittely niille, jotka eivät pidä raaoista sienistä:
- Kuumenna uuni 180 °C:seen.
- Voitele sienikorkit oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita korkit uunipellille ja paista 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna niiden jäähtyä ennen täyttämistä.

3. Valmista täyte:
- Sekoita kulhossa smetana (tai mascarpone) sitruunamehun kanssa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Jos käytät mascarponea, voit lisätä hieman kermaa tasaisemman koostumuksen saamiseksi.
- Kääntele kaviaari varovasti sekoittaen, jotta kaviaari pysyy ehjänä.

4. Täytä sienikorkit:
- Täytä sienenkorkit varovasti teelusikalla smetanan (tai mascarponen) ja kaviaarin seoksella.

5. Koristele ruoka:
- Ripottele päälle tuoreita yrttejä (tilliä, persiljaa).
- Kiiltävän lopputuloksen saamiseksi voit lorauttaa kevyesti oliiviöljyä.

6. Tarjoilu:
- Asettele sienikorkit salaatinlehdillä tai yrteillä koristellulle tarjoiluvadille. Tarjoile jäähdytettynä.

Huomioitavaa:
- Voit lisätä täytteeseen hienonnettua tilliä tai kapriksia.
- Jos sienet ovat liian vetisiä, taputtele ne kuivaksi talouspaperilla ennen täyttämistä.

Nauti ateriastasi!