Lohi- tai taimenkaviaari minipannukakkuihin avokadovaahdolla

Attilus-resepti

AINESOSAT

til 4 portioner

Til minipandekagerne

Mel 100 g
Æg 1
Mælk 150 ml
Salt 1 knivspids
Sukker 1 tsk
Vegetabilsk olie (til dejen) 1 spsk
Vegetabilsk olie (til stegning)

Til avocadomoussen

Moden avocado 1
Flødeost (eller creme fraiche) 50 g
Citronsaft 1 tsk
Salt og peber efter smag

Til servering

Lakse- eller ørredkaviar 100 g
Friske krydderurter (dild, persille eller grønne løg) til pynt

VALMISTUS

1. Valmista minipannukakut:
- Sekoita kulhossa muna, suola ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi.
- Lisää jauhot vähitellen sekoittaen paakkujen välttämiseksi.
- Kaada joukkoon maito ja kasviöljy. Sekoita huolellisesti, kunnes saat tasaisen taikinan.
- Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja voitele se kevyesti kasviöljyllä.
- Paista halkaisijaltaan noin 5-7 cm minipannukakut molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Pinoa valmiit pannukakut ja peitä ne pyyhkeellä, jotta ne pysyvät pehmeinä.

2. Valmista avokadomusse:
- Kuori avokado, poista kuoppa ja siirrä hedelmäliha tehosekoittimeen tai kulhoon.
- Lisää tuorejuusto (tai smetana), sitruunamehu, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja kermaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai kermaa saadaksesi pehmeämmän koostumuksen.

3. Kokoa astia:
- Levitä jokaiselle minipannukakun päälle ohut kerros avokadomussea.
- Päälle lohi- tai taimenkaviaaria.
- Ripottele päälle tuoreita yrttejä (tilliä, persiljaa tai vihreää sipulia).

4. Tarjoilu:
- Tarjoa minipannukakut yrteillä koristellulla vadilla. Voit lisätä muutaman tippa oliiviöljyä saadaksesi kiiltävän lopputuloksen.

Huomioitavaa:
- Saat rohkeamman maun lisäämällä avokadovaahtoon hieman valkosipulia tai kuumaa kastiketta.
- Jos kaviaari on liian suolaista, huuhtele se kylmässä vedessä ja taputtele kuivaksi ennen käyttöä.

Nauti ateriastasi