Lohikaviaari punasipulin ja mascarponen veneissä

Attilus-resepti

AINESOSAT

4 annokselle

Iso punasipuli 1
Lohikaviaari 100 g
Mascarpone 100 g
Sitruunamehu 1 tl
Tuoreet yrtit (tilli, persilja tai vihreä sipuli) koristeeksi
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Oliiviöljy (valinnainen, tihkutukseen)

 

VALMISTUS

1. Valmista punasipuli:
- Kuori punasipuli. Leikkaa se pituussuunnassa kahtia, jolloin muodostuu kaksi puolikasta.
- Poista varovasti sipulin sisäkerrokset ja jätä vain 2-3 ulompaa kerrosta "veneiden" muodostamiseksi. Jos sipuli on liian suuri, voit leikata kummankin puolikkaan uudelleen, jolloin syntyy pienempiä, annoskokoisia "veneitä".

2. Valmista täyte:
- Sekoita kulhossa mascarpone sitruunamehun kanssa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Jos seos on liian paksua, voit lisätä hieman kermaa tasaisemman koostumuksen saamiseksi.
- Kääntele lohikaviaari kevyesti sekoittaen, jotta kaviaari pysyy ehjänä.

3. Täytä "veneet":
- Täytä sipuliveneet varovasti teelusikalla mascarponen ja kaviaarin seoksella.

4. Koristele ruoka:
- Ripottele päälle tuoreita yrttejä (tilliä, persiljaa tai vihreää sipulia).
- Kiiltävän lopputuloksen saamiseksi voit lorauttaa kevyesti oliiviöljyä.

5. Tarjoilu:
- Asettele "veneet" salaatinlehdillä tai yrteillä koristellulle tarjoiluvadille. Tarjoile jäähdytettynä.

Huomioitavaa:
- Voit lisätä täytteeseen hienonnettua tilliä tai kapriksia.
- Jos sipuli on liian terävä, voit marinoida sitä veden, etikan ja sokerin seoksessa 10–15 minuuttia, huuhtele sitten ja taputtele kuivaksi

Nauti ateriastasi!