Perunarösti ja savustettu sampi

Attilus-resepti

AINESOSAT

4 annosta

Maris piper-perunoita kuorittuna400 g
Voita sulatettuna100 g
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Crème frâichea4 rkl
Pieni nippu ruohosipulia hienonnettuna
Savusampea200 g

VALMISTUS

1. Leikkaa perunat mandoliinilla 1 mm paksuisiksi. Laita perunanviipaleet pinoihin ja viipaloi sitten mahdollisimman ohuiksi tikuiksi.

2. Aseta isoon jääkylmällä vedellä täytettyyn kulhoon 5 minuutin ajaksi. Tämä poistaa ylimääräisen tärkkelyksen perunoista ja auttaa tekemään niistä rapeita.

3. Poista ja valuta perunat, taputtele sitten kuivaksi talouspaperilla.

4. Aseta kuivatut perunat keskikokoiseen kulhoon, lisää sitten sulanut voi ja mausta suolalla ja pippurilla.

5. Kuumenna uuni 180° C:een.

6. Kuumenna keskikokoinen tarttumaton paistinpannu, lisää perunat tasaisesti pannulle ja paista kevyesti 5 minuuttia. Paina perunoita paistaessasi.

7. Aseta rösti uuniin paistinpannuun ja kypsennä 10–15 minuuttia tai kunnes rösti on hieman kultainen. Poista uunista ja käännä rösti paistinpannulla Aseta vielä takaisin uuniin 10–15 minuutiksi tai kunnes pinta on kultainen ja rapea.

8. Poista uunista ja anna jäähtyä hieman.

9. Leikkaa rösti neljään osaan.

10. Jaa neljälle lautaselle ja tarjoile crème frâichen, ruohosipulin ja sammen kera.