Pappardelle-pasta sammenmaksalla

Attilus-resepti

AINESOSAT

4 annosta

Pappardelle-pastaa400 g
Oliiviöljyä1 rkl
Valkosipulinkynttä viipaleina2
Voita2 rkl
Tuoretta sammenmaksaa pestynä ja pilkottuna400 g
Pieni nippu persiljaa silputtuna
Vermuttia2 rkl
Sitruunan mehu1
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Pieni pala kuivattua, raastettua Bottarga-mätiä

VALMISTUS

1. Kiehuta iso kattila suolattua vettä, lisää ja kypsennä pappardelle pakkauksen ohjeiden mukaan.

2. Kun odotat, että pasta kypsyy, lämmitä suuri tarttumaton paistinpannu, lisää öljy, valkosipuli ja voi. Kun voi alkaa ruskettua, lisää sammenmaksa, kypsytä 2 minuuttia tai kunnes maksa on kypsää. Sekoita välillä. Lisää persilja, vermutti ja sitruunamehu pannulle ja kypsytä vielä 30 sekuntia, mausta suolalla ja pippurilla. Sulje lämpö, siirrä lämpimään paikkaan.

3. Valuta valmis pasta. Säästä kauhallinen keitinvettä.

4. Sekoita pasta maksan ja säästetyn keitinveden kanssa isossa kattilassa. Jaa neljään lämpimään kulhoon, raasta päälle Bottargaa ja tarjoa heti.