Pannulla paahdettua ruijanpallasta kaviaarivoikastikeella

Attilus-resepti

AINESOSAT

4 annosta

Valkoviiniä100 ml
Pieni salottisipuli siivuina1
Pieni oksa timjamia
Sitruunan mehu1
Kuohukermaa1 rkl
Vähäsuolattua voita kuutioituna200 g
Oliiviöljyä1 rkl
Valkosipulinkynsi viipaleina1
Pinaattia pestynä400 g
Oliiviöljyä1 rkl
Voita2 rkl
Ruijanpallaspihvejä4 x 200 g
Luonnonvaraisia sieniä puhdistettuna200 g
Siiderietikkaa1 rkl
Kaviaaria50 g
Suolaa ja pippuria

VALMISTUS

1. Laita valkoviini, salottisipuli, timjami ja sitruunamehu pieneen kastikepannuun keskilämmölle, keitä neste puoleen, siivilöi ja poista salottisipuli ja timjami. Kaada neste takaisin pannuun. Lisää kerma ja laita takaisin miedolle lämmöllä. Vatkaa hitaasti mukaan voin pieni pala kerrallaan, kunnes se on kokonaan liuennut. Mausta suolalla ja pippurilla ja jätä lämpimään paikkaan.

2. Kuumenna oliiviöljy isolla pannulla, lisää viipaloitu valkosipuli ja pinaatti. Keitä kunnes kaikki pinaatti on pehmennyt. Poista lämmöltä ja valuta.

3. Tee pinaatista hieno pyree monitoimikoneessa. Mausta suolalla ja pippurilla, aseta pieneen kattilaan ja jätä sivuun.

4. Mausta ruijanpallaspihvit suolalla ja pippurilla.

5. Kuumenna oliiviöljy ja voi isossa tarttumattomassa paistinpannussa. Kun voi alkaa ruskettua, lisää ruijanpallaspihvit ja kypsytä 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta, tai kunnes ruijanpallas on juuri ja juuri kypsää. Poista kala pannulta ja pidä lämpimässä. Säilytä pannulla oleva neste.

6. Aseta paistinpannu takaisin lämmölle, lisää sienet, kypsytä pari minuuttia kunnes sienet ovat juuri ja juuri kypsiä, lisää sitten etikka ja mausta suolalla ja pippurilla. Sulje lämpö.

7. Lämmitä varovasti pinaatti ja voikastike varovasti ja lisää sitten kaviaari voikastikkeeseen. Tarjoa ruijanpallas pinaatin, sienten ja voikastikkeen kera.