Olivier-salaatti lohen ja lohen (tai taimenen) kaviaarilla

Attilus-resepti

AINESOSAT

4 annokselle

Pääaineosat

kevyesti suolattu lohi (tai paistettu) 200 g
Lohen tai taimenen kaviaari 100 g
Keskikokoiset perunat (keitetyt) 3
Porkkanat (keitetyt) 2
Tuore kurkku (tai 3 marinoitua kurkkua, jos haluat rohkeamman maun) 2
Munat (kovaksi keitetyt) 3
Pieni omena (hapanimelä) 1
Nippu vihreää sipulia 1
Tillinippu 1

 

Sidoksen vuoksi

Luonnonjogurtti (tai vähärasvainen smetana) 150 g
Dijon-sinappi 1 tl
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Sitruunamehu 1 tl

 

VALMISTUS

1. Valmistele ainekset:
- Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi, jäähdytä ja kuori. Kuutioi ne pieniksi kuutioiksi.
- Keitä munat kovaksi, jäähdytä ja kuutioi.
- Kuutioi kurkut ja omena pieniksi kuutioiksi. Jos käytät marinoituja kurkkuja, purista varovasti ylimääräinen neste pois.
- Leikkaa lohi pieniksi paloiksi.
- Hienonna vihreä sipuli ja tilli.

2. Valmista kastike:
- Sekoita luonnonjogurtti (tai smetana) kulhossa Dijon-sinapin, sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita tasaiseksi.

3. Kokoa salaatti:
- Sekoita varovasti suuressa kulhossa perunat, porkkanat, munat, kurkut, omena, lohi, vihreä sipuli ja tilli.
- Lisää kastike ja sekoita varovasti, jotta kaikki ainekset ovat tasaisesti päällystettyjä.

4. Tarjoilu:
- Siirrä salaatti tarjoiluvadille tai yksittäisille lautasille.
- Päälle lohi- tai taimenenkaviaaria.
- Koristele lisäyrteillä.

Huomioitavaa:
- Tämä salaatti on kevyempi kuin perinteinen Olivier, koska siinä käytetään luonnonjogurttia tai vähärasvaista smetanaa majoneesin sijaan.
- Lohi ja kaviaari tekevät ruoasta runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka ovat hyödyllisiä sydämen ja aivojen terveydelle.
- Vielä kevyemmälle versiolle voit korvata perunan määrän tai vähentää perunoiden määrää.

Nauti ateriastasi!