Meksikolainen tonnikalatartar

Attilus-resepti

AINESOSAT

4 annota

Tuoretta tonnikalaa 200 g
Anjovisfilee 1
Cornichons-pikkukurkkua viipaloituna, 4
Kypsä tomaatti hienonnettuna 1
Ekstra-neitsytoliiviöljyä 4 rkl
Pientä salottisipulia hienonnettuna 2
Kuminansiemeniä paahdettuna ½ tl
Minikapriksia 1 tl
Kuivattua oreganoa ½ tl
Pieni punainen chili ilman siemeniä, hienonnettuna 1
Pieni nippu tuoretta korianteria silputtuna
Limen mehu ja raastettu kuori 1
Appelsiinin mehu ½
Suolaa ja pippuria
Viipaletta hapantaikinaleipää 4
Valkosipulinkynsi halkaistuna 1
Smetanaa 4 rkl
Kaviaaria 30 g
Muutama lehti rucolaa koristeluun
Ekstra-neitsytoliiviöljyä maustamiseen <strong> 1 rkl

VALMISTUS

1. Suikaloi tonnikala terävällä veitsellä. Leikkaa sitten jokainen suikale puoliksi pituussuunnassa ja aseta kaikki suikaleet vaakasuoraan leikkuulaudallesi. Viipaloi tonnikalasuikaleet mahdollisimman ohuiksi kuutioiksi.

2. Aseta tonnikala keskikokoiseen kulhoon ja siirrä sivuun.

3. Murskaa veitsen lappeella anjovisfilee tahnaksi ja laita pieneen kulhoon, lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Sitten lisää tonnikala ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Paahda hapantaikinaa, kunnes se ruskistuu hieman, hankaa valkosipulilla ja levitä hapankermalla.

5. Jaa tonnikalasekoitus neljälle paahtoleivälle, lisää kaviaari ja tarjoile rucolalla, oliiviöljyllä ja ripauksella pippuria.