VALMISTUS
1. Leikkaa vaaleanpunaiset Pink Lady -omenat paloiksi, laita pieneen lasikulhoon, lisää ja sekoita siiderietikka ja sokeri. Mausta ripauksella suolaa, peitä kulho kelmulla ja kypsennä mikroaaltouunissa 4-5 minuuttia tai kunnes omenat ovat läpikuultavia. Anna jäähtyä hieman, sekoita sitten sauvasekoittimella ja siivilöi hienolla siivilällä pieneen kulhoon.
2. Kuumenna uuni 180 °C. Aseta parmankinkku pellille, joka on peitetty leivinpaperilla. Kypsennä parmankinkkua 6 minuuttia tai kunnes se on kultaista ja rapeaa. Poista uunista ja anna jäähtyä, ja sitten murra suuriksi paloiksi.
3. Kypsennä uudet perunat pienessä kattilassa suolavedessä 15 minuuttia tai kunnes pehmeä, jos työntää veitsellä. Valuta, laita pieneen kulhoon, ripottele rypsiöljyä päälle ja mausta hieman pippurilla.
4. Odottaessasi perunoiden keittymistä, viipaloi fenkoli ja salottisipuli hienoksi, aseta pieneen kulhoon ja sekoita sitruunamehun ja suolaripauksen kera.
5. Mausta sampipihvit suolalla ja pippurilla.
6. kuumenna voita kevyesti matalahkossa keskikokoisessa kattilassa kunnes se sulaa. Lisää lämpöä kunnes voi alkaa ruskistua. Liu'uta varovasti sampipihvit kattilaan ja käännä lämpö minimille. Kypsytä sampia 6-8 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.
7. Kun odotat sammen kypsymistä, irrota terävällä veitsellä greipin kuori ja lohko se.
8. Tarjoile sampi omenasoseen, perunan, greippilohkojen, fenkolin ja salottisipulin kanssa. Koristele rapealla parmankinkulla ja tillillä, ripottele ekstra-neitsytrypsiöljylläpäälle ja tarjoile.