BAGELIT UPPOMUNILLA JA KAVIAARIA HOLLANDAISE

Attilus-resepti

AINESOSAT

2 annosta

Hieman suolattua voita200 g
Munankeltuaista2
Tilkka vettä
Tabascoa
Suolaa
Bagelia valintasi mukaan2
Kananmunaa4
Lämminsavusampea200 g
Royal Siberian -kaviaaria30 g
Muutama ruohosipuli hienonnettuna
Paprikaa ripotteluun

VALMISTUS

1. Sulata voi mikroaaltouunissa tai pienessä kattilassa miedolla lämmöllä.

2. Kun voi on sulanut, anna sen erottua, sitten kaada rasiaan samalla poistaen maitomaiset kiinteät aineet.

3. Täytä keskikokoinen paistinpannu puoleksi vedellä ja anna kiehua.

4. Laita munankeltuaiset kulhoon, lisää tilkka vettä, aseta kulho kiehuvaan veteen. Vispaa kunnes munankeltuaiset kaksinkertaistuvat tilavuudeltaan. Varo ettei seos kuumene liikaa ja muutu kokkeliksi.

5. Poista vesipannu lämmöltä ja kaada vesi pois, aseta pannuun pyyhe ja kanamunien metallikulho pyyhkeen päälle. Pyyhe auttaa vakauttamaan kulhoa, kun vatkaat voita.

6. Ota erottamasi sula voi. Vispilöi munankeltuaisia uudelleen ja valuta niiden päälle hitaasti voita. Hitaus estää seosta juoksettumasta. Kun voi on lisätty, mausta Tabascolla ja suolalla maun mukaan.

7. Peitä kelmulla ja jätä lämpimään paikkaan.

8. Kiehuta keskikokoinen kattila suolavettä. Riko munat 4 annosvuokaan. Säilytä keltuaiset ehjänä. Liu’uta yksi kerrallaan kattilaan. Varmista, että vesi kiehuu koko ajan. Kypsennä mieleiseksesi.

9. Paahda bagelit munia odottaessasi.

10. Kun munat ja bagelit ovat kypsiä, laita savustettua sampea ja munia bagelin päälle.