Malossol on venäjän kieltä ja tarkoittaa kirjaimellisesti "vähän suolaa". Sitä käytetään usein kuvaamaan kaviaaria, sillä sammen mäti käsitellään suolalla, että siitä tulee kaviaaria.
Alun perin termiä Malossol käytettiin erottamaan laadukas kaviaari tavallisesta kaviaarista. Kun kaviaaria tuotettiin yli kaksisataa vuotta sitten, säilyvyyttä parantavia säilöntäaineita ei ollut. Ainoa ratkaisu oli lisätä suolaa. Jos suolaa lisättiin liikaa, se pilasi kaviaarin maun ja laadun. Kaviaari menetti myös "poksahtavan" ominaispiirteensä, koska mädin soluseinät pehmenivät.
Syntyi termi "Malossol". Se kertoo sekä ostajille että myyjille, että kaviaari on maukasta, korkealuokkaista ja sopivan suolaista (3–5 % suolaa).
Nykyään Malossol ei enää kerro kaviaarin luokasta, laadusta tai alkuperästä; kaikki kaviaari käsitellään suolalla maun vahvistamiseksi ja säilyvyyden varmistamiseksi.